تعداد بازدید: ۱۷۰۸
کد خبر: ۸۵۹۸
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۲

آشنایی با حریفان احتمالی تیم ملی در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی در آسیا

در این مطلب نگاهی به تاریخچه تیم ملی فوتبال لبنان، یکی از حریفان احتمالی تیم ملی فوتبال کشورمان داریم.

به گزارش سایت رسمی فدراسیون فوتبال، دپارتمان مسابقات بین‌المللی به تحلیل تیم لبنان به شرح زیر پرداخته است:

لبنان یکی از اولین کشورهایی بود که در خاورمیانه برای اداره و مدیریت فوتبال فدراسیون ایجاد کرد که با نام اختصاری (LFA) شناخته می‌شود. همچنین اولین رئیس فدراسیون این کشور نیز حسین سژان بود. لبنان در سال 1936 به عضویت فیفا درآمد.

در ۳ فوریه 1934، ۲۲ فوتبالیست در بیرون برای برگزاری یک دیدار دوستانه  مقابل تیم رومانیایی CA Timișoara به اردوی آمادگی دعوت شدند. برای تشکیل تیم ملی ۲۲ بازیکنان دعوت شده به اردو در دو تیم تقسیم شدند و در زمین دانشگاه آمریکایی بیروت مقابل یکدیگر بازی کردند. تیم منتخب بیروت در 21 نوامبر 1935 در زمین دانشگاه در برابر تیم رومانیایی به میدان رفت و با نتیجه ۳ بر صفرشکست خورد اما از آنجایی که مسابقه با یک تیم باشگاهی بود در آمار رسمی به ثبت نرسید.

اولین بازی رسمی تیم ملی لبنان در 27 آوریل 1940 و در مقابل فلسطین رقم خورد. دیدار دوستانه‌ای که با نتیجه ۵ بر ۱ بسود فلسطین خاتمه یافت و کمیل کرداهی در نیمه دوم برای لبنان گلزنی کرد تا به عنوان اولین گلزن تیم ملی لبنان نامش در تاریخ ثبت شود. اما اولین بازی در یک مسابقه رسمی را تیم ملی لبنان در 19 آوریل 1942 برابر سوریه در بیروت انجام داد و  با نتیجه ۲ بر ۱  شکست خورد.

در اوایل دهه 1950، وینزنز دیتریش و لیوبیشا بروشیچ به عنوان اولین مربیان خارجی سکان هدایت لبنان را بر عهده گرفتند. مهمترینمسابقه‌ای که در زمان مربیگری آنها انجام شد میزبانی از تیم ملی مجارستان در سال 1956 بود. لبنان در این دیدار ۴ بر ۱ شکست خورد. فرنس پوشکاس مهاجم افسانه‌ای مجارستان دو گل در این دیدار به ثمر رساند. لبنان در سال 1957 بازی های غیررسمی متعددی را با باشگاه‌های سطح بالای اروپا مانند دینامو مسکو، لایپزیگ و اسپارتاک ترناوا انجام داد.

از 19 تا 27 اکتبر 1957 لبنان میزبان دومین دوره بازی‌های پان عربی بود و در مرحله گروهی با عربستان ، سوریه و اردن به تساوی رسید. لبنان پس از دو تساوی یک بر یک مقابل عربستان سعودی و سوریه ، در اولین پیروزی رسمی بین المللی خود، اردن را با نتیجه ۶ بر۳ شکست داد. این نتیجه آنها را در گروه اول خود قرار داد. در مسابقه نیمه نهایی ، لبنان با نتیجه ۴ بر ۲ به تونس باخت و با توجه به انصراف مراکش از مسابقه رده بندی آنها در جایگاه سوم قرار گرفتند.

اما بی‌شک موفق‌ترین مربی تاریخ فوتبال لبنان جوزف نعلبندیان بود که در سال 1958 به عنوان سرمربی تیم ملی منصوب شد. در دوره ۱۱ساله تصدی وی بر فوتبال ملی، لبنان از ۲۶ مسابقه رسمی در ۹ مسابقه پیروز شد. در زمان نعلبندیان، لبنان میزبان بازی هایمدیترانه‌ای 1959 بود و با تیم‌های ب ایتالیا و ترکیه هم گروه شد.

پس از پیوستن به کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) در سال 1964 آنها در اولین دوره انتخابی جام ملت های آسیا در سال 1971 با مربیگری جوزف ابو مراد شرکت کردند.  در اولین مسابقه در مقابل کویت ۱ بر صفر شکست خوردند، اما همسایه خود سوریه را با نتیجه۳ بر ۲ شکست دادند و به مرحله بعد راه یافتند. اما سرانجام در یک بازی تعیین کننده مقابل عراق ۴ بر ۱ شکست خورد و حذف شد.

به دلیل جنگ داخلی این کشور ، لبنان بین سالهای 1975 و 1990 فقط ۹ بازی انجام داد. این تیم در حالی که در مسابقات مقدماتی جام جهانی 1986 مکزیک شرکت کرده بود، پس از انجام چهار مسابقه به دلیل شدت گرفتن جنگ داخلی این کشور از مسابقات کناره گیری کرد در نتیجه تمام نتایج آنها از سوی فیفا باطل شد.

در سال 1993 ، لبنان اولین مسابقات خود را پس از پایان جنگ داخلی و این بار در مقدماتی جام جهانی فیفا 1994آغاز کرد. لبنان پس از دو پیروزی، دو باخت و چهار تساوی، در گروه خود سوم و حذف شد.

آنها با هدایت تری یورات اولین سرمربی خارجی خود از زمان جنگ، برای صعود به جام ملت های آسیا در سال 1996 تلاششان را آغاز کردند اما علی رغم دو پیروزی برابر ترکمنستان و تنها یک شکست در خانه مقابل کویت، با اختلاف یک امتیاز از کویت از دور مسابقات حذف شدند. اما یورات به لطف تساوی ۳ بر ۳ مقابل جمهوری چک و پیروزی  ۱ بر صفر مقابل اردن ، به لبنان کمک کرد تا 10 پله در رنکینگ جهانی فیفا ارتقا پیدا کنند دو بازی دوستانه‌ای که در فوریه 1997 انجام شد و به لطف عملکردشان آنها در ماه فوریه جایزه تیم ماه آسیا را دریافت کردند.

لبنان در کمال ناباوری و با وجود نگرانی های فیفا در مورد شرایط کشور و حتی ورزشگاه‌ها، توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا به عنوان میزبان جام ملتهای آسیا در سال 2000 معرفی شد. این تیم در گروه A در کنار ایران ، عراق و تایلند قرار گرفت‌ و در بازی افتتاحیه در حضور ۵۲ هزار نفر با نتیجه ۴ بر صفر مسابقه را به ایران واگذار کرد. در مسابقه دوم ، برابر عراق با تساوی ۲ بر ۲ توانست به اولین امتیاز خود در جام ملتهای آسیا برسد و در آخرین بازی مرحله گروهی به مصاف تایلند رفت و با کسب تساوی ۱ بر ۱ و تنها با دو امتیاز در گروه A آخر شد. تیم لبنان در مقدماتی جام‌های جهانی 2002، 2006 و 2010 در مرحله مقدماتی نتوانست موفق ظاهر شود و  مانند دور مقدماتی حذف شد.

در ۴ آگوست 2011 ، تئو بوکر دوباره به عنوان سرمربی لبنان منصوب شد.  سرمربی سابق سروها ۹ سال پس از ترک لبنان مجدد زمام امور را به دست گرفت. لبنان مرحله سوم را با شکست ۶ بر صفرخارج از خانه مقابل کره جنوبی آغاز کرد. در مسابقه دوم ، آنها درحالیکه یک گل از امارات عقب بودند با یک بازگشت رویایی توانستند در خانه امارات متحده عربی ۳ بر ۱ شکست دهند. تیم سپس در 11 اکتبر در بیروت با کویت به تساوی ۲ بر ۲ رسیدند. یک ماه بعد ، لبنان کویت را ۱ بر صفر در کشورش شکست داد، این اولین باخت کویت در خانه بود. در 15 نوامبر ، لبنان در حضور بیش از ۴۰ هزار تماشاگر در ورزشگاه شهر كامیل چمون بیروت میزبان كره جنوبی بود. این دیدار با پیروزی ۲ بر ۱ سرو‌ها به پایان رسید تا اولین برد تاریخ لبنان مقابل کره جنوبی رقم بخورد و برای اولین بار آنها به آخرین مرحله مقدماتی جام جهانی برسند.

در سال 2012 لبنان در مرحله چهارم با تیم‌های کره جنوبی ، ازبکستان ، ایران و قطر در گروه A قرار گرفت. در ۱۱ سپتامبر 2012 لبنان برابر ایران قرار گرفت و با ضربه سر رودا عنتر ۱ بر صفر پیروز شدند که این نتیجه نیز اولین برد لبنان در مقابل ایران محسوب می‌شد و این سه امتیاز برای ماندن در رقابت برای حضور در جام جهانی 2014 بسیار مهم بود. اما یک رسوایی اخلاقی کار این تیم را در ادامه راه دچار مشکل کرد. در 26 فوریه 2013 ، برخی از بازیکنان تیم ملی از جمله رامز دیوب و محمود ال علی در رسوایی تبانی مسابقات داخلی و تیم ملی متهم شدند. آنها علاوه بر دستکاری نتایج، به شرط بندی غیرقانونی در چندین مسابقه با حضور تیم های لبنانی (از جمله تیم ملی) متهم بودند. بازیکنان خاطی ۱۵ هزار دلار جریمه شدند و فدراسیون فوتبال لبنان نیز از آنها را برای همیشه از فوتبال محروم کرد. شکست ۱ بر صفر لبنان مقابل قطر بخشی از این رسوایی بود جایی که دیوب مدافع لبنان توپ را به عمد به مهاجم قطری که تنها گل بازی را به ثمر رساند پاس داد. سپس لبنان در بازی با ازبکستان نیز با نتیجه ۱ بر صفر شکست خورد و در مسابقه بعدی در بیروت در حالی که ۱ بر صفر از کره جنوبی پیش بودند در دقیقه ۹۷ گل تساوی را خوردند و این نتیجه باعث حذف لبنان شد. هر چند که در ورزشگاه آزادی نیز از ایران شکست خوردند و قعرنشین گروه A شدند

در سال 2013 این تیم برای مقدماتی جام ملت های آسیا 2015 در گروه B با ایران ، تایلند و کویت قرار گرفت و با کسب دو پیروزی ، دوتساوی و دو باخت، در رده سوم گروه خود دور مقدماتی را به پایان رساند و حذف شد. سنگین‌ترین شکست لبنان در این مرحله باخت ۵ بر صفر مقابل ایران بود.

پس از تلاش ناموفق این کشور برای صعود به جام ملتهای آسیا 2015 استرالیا ، فدراسیون فوتبال لبنان تصمیم گرفت که سروها را با الگوبرداری از تیم ملی بلژیک 2014 اصلاح کند. امید بود که دعوت از بازیکنان جدید از کشورهایی که تبعه لبنانی زیادی دارند مانند ایالات متحده، آلمان، دانمارک و نروژ باعث تولد دوباره فوتبال لبنان شود. در ۸ سپتامبر 2014 ، لبنان برای اولین بار در دوحه در برابر تیم المپیک برزیل به میدان رفت. این دیدار با تساوی ۲ بر ۲ به پایان رسید. این مسابقه علی رغم داوری ضعیف لبنان را به شور و هیجان آورد اما باخت ۵ بر صفر مقابل قطر باعث اخراج جوزپه جیانینی از سرمربیگری سروها شد.

میودراگ رادولوویچ در سال 2015 به عنوان مربی جدید لبنان منصوب شد و در مسابقات مقدماتی جام جهانی 2018 که بین ژوئن 2015 تا مارس 2016 انجام شد ، لبنان را هدایت کرد. این تیم در گروهی قرار گرفت که نایب قهرمان آسیا یعنی کره جنوبی، کویت، میانمار و لائوس حضور داشتند. این برای دومین بار بود که لبنان در مقدماتی جام جهانی با کره جنوبی و کویت روبرو می‌شد. لبنان در گروه دوم شد و اگرچه از دور مقدماتی جام جهانی حذف شد، اما به مرحله سوم مقدماتی جام ملت های آسیا 2019 که بین مارس 2017 و مارس2018 برگزار می‌شد، راه یافت. قرعه کشی جام ملت های آسیا، لبنان را در گروه B با کره شمالی، هنگ کنگ و مالزی قرار داد. سروها باپنج برد و یک تساوی از  گروه صعود کرد و راهی جام ملتها شد.

جام ملت های آسیا 2019  با شکست ۲ بر صفر مقابل قطر آغاز شد. در دومین مسابقه نیز ۲ بر صفر به عربستان باختند.

در آخرین بازی مرحله گروهی برابر کره شمالی که در ۱۷ ژانویه برگزار شد ، لبنان برای عبور از مرحله حذفی نیاز به پیروزی با ۴ گل داشت. این دیدار با برتری ۴ بر ۱ سروها به پایان رسید با این حال، آنها و ویتنام در رتبه سوم در همه موارد برابر بودند اما با قانون بازی جوانمردانه به ویتنام باختند زیرا آنها هفت کارت زرد دریافت کرده بودند اما ویتنام به لطف پنج کارت زرد توانست راهی مرحله یک هشتم نهایی شود.

برای دور دوم مقدماتی جام جهانی 2022 ، لبنان برای سومین بار متوالی با کره جنوبی همگروه شد دیگر تیم‌های گروه H نیز کره شمالی،ترکمنستان و سریلانکا بودند. لبنان بین سپتامبر و نوامبر 2019 ، پیش از اینکه بازی های باقی مانده در 9 مارس 2020، به دلیل همه گیری COVID-19 در آسیا به تعویق بیفتد در ۵ مسابقه  دو برد ، دو تساوی و یک شکست بدست آورد.

در 17 ژوئن 2020 ، جمال طاها کاپیتان سابق تیم ملی لبنان به عنوان سرمربی سروها منصوب شد.  کره شمالی در ماه مه 2021 از مسابقات مقدماتی جام جهانی کنار رفت و نتایج قبلی آنها باطل شد. این به سود لبنان بود، زیرا آنها در دو بازی مقابل این تیم فقط یک امتیاز کسب کرده بودند. لبنان در سه بازی آخر خود در ژوئن 2021 ، مقابل سریلانکا ، ترکمنستان و کره جنوبی ، به شش امتیاز برایصعود به دور سوم بدون نیاز به سایر نتایج گروه‌های ديگر احتیاج داشت. آنها در حالی که در پنج دقیقه پایانی مقابل ترکمنستان با برتری۲ بر ۱ منتظر برپایی جشن بودند، ناگهان با شکست ۳ بر ۲ مواجه شدند در بازی مقابل کره جنوبی نیز ۲ بر ۱ شکست را پذیرا شدند اما علیرغم عدم کسب شش امتیاز لازم به لطف شکست اردن و ازبکستان برای سومین بار به جام ملت های آسیا و برای دومین بار به دورنهایی مقدماتی جام جهانی 2022 راه یافتند.

قاب خاطرات
گزارش تصویری
ویدئوها
آخرین اخبار

گزارش تصویری از تمرینات تیم ملی فوتسال دختران زیر 17 سال

اعلام اسامی محرومان فصل جدید لیگ برتر فوتبال ساحلی

گزارش تصویری از بازی درون تیمی ملی پوشان زیر 17 سال دختران

اعلام سیدبندی جام ملت‌های آسیا

برگزاری تمرینات ملی پوشان جوان زیر نظر شریف

وزیر ورزش و جوانان: جوانگرایی در فوتبال استمراری باشد نه بصورت پوست‌اندازی/ فوتبال باید در استفاده از هوش مصنوعی پیشرو باشد

تاج: چالش‌های تیم امید را مطرح کردیم

اعلام دو رای کمیته وضعیت بازیکنان

اردلان 28 بازیکن را به اردو دعوت کرد

حسین‌نژاد: هیچ رقیبی ضعیف نیست؛ با روان‌خواه به افتخارآفرینی امیدواریم

پربازدیدترین ها

اعلام زمان قرعه کشی لیگ برتر

گزارش تصویری از بازی درون تیمی ملی پوشان زیر 17 سال دختران

دیدار دوستانه شاگردان اردلان در مرکز ملی فوتبال

اعلام زمان قرعه کشی بیست و پنجمین دوره لیگ برتر

اعلام برنامه نیم فصل اول لیگ برتر فوتسال

گزارش تصویری تمرین تیم ملی فوتبال جوانان بانوان

به احترام مرضیه جعفری؛ شمایل واقعی رنج و گنج!

گزارش تصویری از برگزاری بازی درون اردویی تیم ملی زیر ۲۰ سال بانوان

آماده‌سازی ذهنی و فنی ملی‌پوشان برای جدال حساس برابر اردن

روزنامه فدراسیون/ شماره 153