فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران

تعداد بازدید: ۱۸۴۷
کد خبر: ۱۸۲۳۵
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۰

به یاد منصورخانی پورحیدری ...

سایت رسمی فدراسیون فوتبال؛ احسان محمدی- درباره منصور پورحیدری حرفی نمانده که کسی نزده یا ننوشته باشند.
انگار زاده شده بود که در آرامش و انزوا کارش را پیش ببرد. بی‌هیاهو. عادت کرده بود که به جای گله کردن سوت کند.

در فوتبال ایران شاید تنها بتوان او را با محمود خوردبین مقایسه کرد که او هم انگار کنار نیمکت پرسپولیس به دنیا آمده است.

مردی که معمولاً او را کنار نیمکت دیده بودیم به عنوان بازیکن کارنامه بسیار محترمی دارد.
پورحیدری در ۱۳۴۹ و ۱۳۵۰ برای حضور در دو تورنمنت جام عمران منطقه‌ای ۱۹۷۰ و بازی‌های آسیایی ۱۹۷۰ به ترتیب توسط رایکوف و ایگور نتو مربیان وقت تیم ملی به این تیم دعوت شد. پورحیدری در مجموع در این مسابقات سه بازی برای تیم ملی انجام داد و موفق به کسب دو عنوان قهرمانی در جام عمران منطقه‌ای و جام بین‌المللی کوروش شد.

او به عنوان بازیکن و مربی به هر آنچه در فوتبال ایران و آسیا وجود داشته است دست یافته، از قهرمانی در باشگاههای آسیا تا جام میلز و تخت جمشید و آزادگان و حذفی و .... در 390 مسابقه روی نیمکت آبی‌ها نشسته و رکورددار بازی‌های آبی و قرمز است.

قهرمانی تیم ملی ایران در بازی‌های آسیایی بانکوک با نمایشی درخشان تحت نظر پورحیدری به دست آمد. او در تیم ملی یک معلم، مربی و پدر بود. بازیکنان آن نسل هنوز هم از رفتار فروتنانه و پدرانه‌اش خاطره‌های بسیاری دارند.

منصور پورحیدری حتی وقتی از باشگاه کنار گذاشته شد به جای جنجال و حاشیه، مصاحبه‌های گزنده و توهین و تحقیر با احترام از استقلال حرف زد. همین رفتار وفادارانه او باعث شد تا به یک نماد، الگو و شمایل در نزد افکار عمومی حتی رقیبان تبدیل شود.

 ترفیع دیر موقع پس از وفات در نزد برخی هواداران و ورزشی‌ها و سیاسیون البته برای عاقبت به خیری خوب است اما کاش وقتی قبراق بود و با آن چشم‌های متقاعدکننده دوری اجباری از استقلال را تحمل کرد هم اینقدر با او مهربان بودیم. درست مثل دهها ستاره دنیای ورزش که این روزها در گوشه‌ای کز کرده‌اند و می‌دانند چرخه همیشگی برای آنها هم رخ می‌دهد.

امروز بیش از هر زمان دیگری فقدان مرد محترمی مثل منصورخان در فوتبال ایران احساس می‌شود، کسی که لنگر تسکین بود‌ و حتی در پر تنش‌ترین روزها قادر بود بازیکنان سرکش و هواداران پر آشوب را به احترام وادار کند.

روحش شاد و یادش گرامی باد.

قاب خاطرات
گزارش تصویری
ویدئوها
آخرین اخبار

تصاویری از دیدار تیم‌های نساجی ایران و ممبئی‌سیتی هند

تولد روزنامه‌ای که خیلی‌ها را «کلمه‌خوان»کرد

اعلام آرای انضباطی

اعلام اسامی داوران لیگ برتر فوتسال

اعلام برنامه مسابقات هفته های دوم تا پنجم ليگ دسته اول فوتبال بانوان

تصمیمات کلیدی در دومین جلسه کمیته مسابقات AFC

اطلاعیه روابط عمومی فدراسیون درباره حضور رسانه در دیدار پرسپولیس و الدحیل

برگزاری نشست بر خط مسولان داوری و داوران لیگ برتر

اعلام دو رای کمیته وضعیت

بازیکنان تیم ملی استرالیا الان کجا هستند؟

پربازدیدترین ها

حضور سرپرست دپارتمان جوانان در کنفرانس فوتبال پایه

گزارش تصویری از نخستین دوره کلاس زبان تخصصی با حضور مسئولین فدراسیون

گزارش تصویری از حضور رئیس و عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال از باشگاه آلومینیوم و استادیوم امام خمینی (ره) اراک

حضور نایب رئیس و دبیرکل و سرپرست نایب رئیسی بانوان در جمع ملی پوشان فوتسال

گزارش تصویری از دیدار تیم های مس رفسنجان و صنعت نفت آبادان

تصاویری از دیدار تیم های گل گهر و شمس آذر

تصاویری از حضور نایب رییس، دبیرکل و سرپرست نایب رییسی بانوان در جمع ملی پوشان فوتسال

مراسم افتتاحیه نخستین دوره آموزش زبان تخصصی برای فوتبال نویسان

قضاوت داوران ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا

توضیحات رئیس کمیته داوران فدراسیون