تعداد بازدید: ۲۳۵۲
کد خبر: ۷۴۸۹
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۸

قصه فوتبال ایرانی(6)/120 سال قدمت

پژوهشگر حوزه تاریخ فوتبال، در ادامه سلسله مباحث مطالب قصه فوتبال ایرانی قدمت فوتبال ایران را به 120 سال قبل مرتبط دانست.

قصه فوتبال ایرانی(6)/120 سال قدمت

به گزارش سایت رسمی فدراسیون فوتبال،مهدی زارعی در یادداشت خود آورده است:

ورزش ایران، برخلاف بسیاری از نقاط دنیا، نقطه صفر ندارد. اگر انگلیسی ها می توانند روز و ماه دقیق قانونمندشدن ورزش های مختلف را با توجه به اسناد اعلام کنند و اگر آلمانی ها و برزیلی ها می توانند به شکلی کاملا دقیق بگویند که چه زمانی نخستین توپ فوتبال وارد کشورشان شده است، ما ناچاریم بسیاری از اطلاعات تاریخی ورزش خود را به شکلی تخمینی اعلام کنیم.
داستانهای مربوط به فوتبال بازی کردن کارکنان سفارت بریتانیا در ایران را بسیاری شنیده ایم و اینکه چگونه بازی فرنگی ها مورد توجه جوانان عصرقجری شد.
حتی اسامی بسیاری از کارمندان بریتانیایی سفارتخانه این کشور در منابع ما نیز وجود دارد، اما کسب اطلاعات دقیق درباره افرادی که اولین ها را وارد ایران کردند، نیازمند مکاتبات و نامه نگاری های فراوان با کشورهایی است که به نوعی با ورزش ایران در ارتباط بوده اند. اتفاقی که تاکنون رخ نداده و تا امروز هم اراده ای برای انجام آن وجود نداشته است.
مرور لحظات مهم فوتبال ایران در قالب تصاویر و اسناد می تواند ما را بهتر با جایگاه خود در ورزش جهان آشنا کند. این که کجا بودیم و اکنون کجا هستیم و در آینده در چه جایگاهی خواهیم بود؟

فوتبال به شکلی تقریبی از حوالی دهه 1280 شمسی توسط بریتانیایی ها به ایران وارد شد. اولین توپهای فوتبال را انگلیسی های مقیم طهران و ملوانان بنادر جنوبی وارد ایران کردند. اندکی بعد در پایتخت، اعضای سفارت بریتانیا، بانک شاهنشاهی و تلگرافخانه« هند و اروپ» در اوقات فراغت خود، پا به توپ شدند و کمی بعد سه تیم مستقل تشکیل دادند تا نخستین مسابقات خود را در ایران و بدون حضور ایرانی ها برگزار کنند. در سال 1286 ش. و اندکی بعد از انقلاب مشروطه در ایران، « سر سسیل اسپرینگ رایس»( 1859-1918) وزیر مختار بریتانیا در ایران، رقابت های فوتبال و هاکی روی چمن را برای این سه تیم برگزار کرد و جامی نیز تهیه کرد تا به قهرمان تعلق گیرد. روی این جام نوشته شده بود:« طهران- فوتبال اسوسیاشن کلاب- 1907».
به مرور از ایرانی ها نیز در ترکیب تیمها استفاده شد. « کریم زندی» فوتبالیست آن ایام معتقد بود نخستین ایرانی بوده که در تیمهای انگلیسی به میدان رفته است.

قصه فوتبال ایرانی(6)/120 سال قدمت
چندی بعد و طی سالهای 1288 و 1289 نیز آموزش فوتبال در کنار سایر ورزشها در کالج آمریکایی( مدرسه البرز) شکلی جدی به خود گرفت. اما از آنجا که فوتبال نیاز به توپ داشت، دکتر ساموئل جردن رئیس کالج آمریکایی از انگلیسی ها کمک گرفت و توپ فوتبال تهیه کرد. مدرسه سن لویی نیز از دیگر مدارسی بود که در آن به شکلی جدی ورزش های نوین تدریس می شد. در این مدرسه ورزشکاران ایرانی و خارجی مختلفی شامل احمد وثوق( وزیر جنگ کابینه دکتر مصق)، کامیل گازا( پسر طبیب سفارت عثمانی)، الکساندر( پسر آنتوان عکاس)، حسین سیاسی( رئیس آینده فدراسیون فوتبال ایران)، غلامعلی بایگان( معز دیوان) و...به رشته های مختلفی می پرداختند.
سرانجام تیم کلوب ایران به عنوان نخستین تیم فوتبال در ایران، فعالیت خود را از ابتدای سال 1299 آغاز کرد. این تیم در بازیهای همان سال با انگلیسی ها رقابت کرد و بعد از تیم انگلیسی های مقیم ایران، نایب قهرمان طهران شد. این نخستین عنوانی بود که تیمی ایرانی در یک دوره مسابقه به دست می آورد.

280
قاب خاطرات
280
گزارش تصویری
280
ویدئوها
280
آخرین اخبار

اعلام ورزشگاه مسابقه استقلال و گل گهرسیرجان

ارجاع پرونده تخلف یک مسابقه لیگ امیدهای کشور به رکن قضایی

شمسایی:نظارت دقیق روی لیگ داریم/ تصمیم‌ها پشت درهای بسته نیست

اعلام اسامی محرومان هفته هفدهم لیگ یک

اعلام رای کمیته استیناف

گزارش تصویری از دومین روز از کارگاه مدیران بازاریابی و تدوین طرح راهبردی باشگاه‌های لیگ برتر

دومین روز از کارگاه مدیران بازاریابی و تدوین طرح راهبردی باشگاه‌ها برگزار شد

اعلام برنامه نیم فصل دوم لیگ برتر فوتسال بانوان

اعلام آرای کمیته وضعیت برای تیم های لیگ برتری

اعلام اسامی داوران ۵ بازی هفته پانزدهم لیگ برتر

280
پربازدیدترین ها

اعلام اسامی ۶دیدار مرحله یک‌هشتم نهایی جام‌حذفی

قضاوت داور و کمک داور ایرانی در دیدار فینال تایلند و ویتنام

بیانیه کمیته انضباطی 

فهرست ۲۳ نفره تیم ملی امید برای اردوی امارات و جام ملت‌های آسیا

قرعه کشی برای تعیین میزبان یک دیدار جام حذفی

از خبرورزشی تا ایران ورزشی؛ روایت ماندگاری کلمه روی کاغذ

ویدیو: گفت و گو با ساحلی بازان در خصوص اردوی تیم ملی

جلسه‌ی رئیس کمیته‌ی فوتبال ساحلی با کادرفنی تیم ملی

ویدیو: آخرین تمرین ساحلی بازان در سالن بدنسازی پک

پیام تسلیت فدراسیون

280
280