به گزارش سایت رسمی فدراسیون، دکتر غلامرضا رفیعی ،مشاور عالی حقوقی رئیس فدراسیون در خصوص اینکه مهلت دو روزه AFC برای اعلام موافقت یا مخالفت با رسیدگی فوری یا سریع به پرونده میربانی روز پنج شنبه گذشته به پایان رسیده است، آخرین وضعیت پرونده چیست؟گفت:همانگونه که قبلا مکررا اعلام کردیم فدراسیون فوتبال بر اساس اسناد و مکاتباتی که موجود هست تمام تلاش خود را تا آخرین لحظات مهلت ۲۱ روزه بکار برد تا با AFC بصورت مسالمت آمیز این مشکل را حل نماید؛ اما جواب ندادن ویندزر جان (دبیرکل) به تقاضای ملاقات آنلاین ما در روز ۳۰ مارچ، هیچ راهی بجز پیگیری پرونده در CAS برای ما باقی نگذاشته بود. ضمن اینکه ملاقات سوم آوریل رئیس فدراسیون با شیخ سلمان هم پس از پایان مهلت شکایت به CAS برنامه ریزی شده بود.
وی ادامه داد: اگرچه آخرین مهلت AFC روز پنج شنبه گذشته بوده اما وکلای AFC از CAS درخواست مهلت اضافی یکروزه کردند و CAS با استمهال AFC موافقت کرده بود. امروز CAS به ما اعلام کرده است که AFC در روز جمعه با درخواست رسیدگی سریع و فوری به پرونده میزبانی مخالفت کرده و موافق نیست که توسط یک قاضی (داور) منتخب CAS رسیدگی شود. این یعنی اینکه تعداد داورها توسط CAS تعیین خواهد شد.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که با توجه به این اوضاع و احوال، تعیین تکلیف پرونده میزبانی با تاخیر مواجه خواهد شد؟ افزود: متاسفانه علیرغم نشان دادن حس نیت فدراسیون فوتبال و درخواست رسیدگی فوری آنهم توسط یک قاضی (داور) منتخب خود CAS ، و در حالیکه توقع داشتیم AFC با نشان دادن حسن نیت و بیطرفی بین فدراسیون های فوتبال عضو، با درخواستها و پیشنهادات فدراسیون فوتبال موافقت کند؛ اما AFC با در خواست رسیدگی فوری و قضاوت پرونده توسط قاضی منفرد منصوب CAS رسما مخالفت کرده است. لذا با توجه به عدم توافق طرفین در مورد تعداد داوران، CAS بدوا درخصوص اینکه پرونده توسط یک یا سه داور رسیدگی شود تصمیم گیری خواهد کرد.
دکتر رفیعی در پاسخ به این سوال که آیا مکانیسم دیگری برای رسیدگی به دادخواهی فدراسیون فوتبال قبل از تاریخ مسابقات باقیمانده گروه C وجود دارد؟، در ادامه بیان کرد: رسیدگی به پرونده بصورت عادی انجام خواهد شد. اما فدراسیون فوتبال ایران در دادخواهی ای که نموده است رسما اعلام و درخواست کرده است که چنانچه AFC با فرآیند رسیدگی فوری به شکایت آنهم توسط قاضی (داور) منصوب CAS مخالفت کند، درخواست صدور دستور موقت فوری را داریم که بزودی خود CAS به این درخواست رسیدگی خواهد نمود. CAS در مورد این درخواست نفیا یا اثباتا تصمیم خواهد گرفت و رسما آن را به طرفین ابلاغ خواهد کرد. امیدواریم که CAS با توجه به شرایط حاضر بخصوص زمان کم باقیمانده تا شروع مسابقات، در خصوص دستور موقت اتخاذ تصمیم نماید.
وی در پاسخ به این سوال که دورنمای پرونده دادخواهی فدراسیون در CAS را چطور می بینید؟ گفت:قطعا CAS مرجع تصمیم گیری در مورد تقاضای دستور موقت ما هست که فرآیند تصمیم گیری در مورد آن خیلی سریع و طی روزهای آینده صورت خواهد گرفت. در مورد ماهیت شکایت و نتیجه آن، موضوع توسط یک یا سه قاضی (داور) بررسی و اتخاذ تصمیم خواهد شد که طرفین تسلطی بر آنان ندارند. CAS و داوران مستقل هستند و بیطرفانه رسیدگی خواهند کرد. اگرچه برای ما نتیجه دعوا و تعیین تکلیف موضوع قبل از شروع مسابقات بسیار مهم هست اما نتیجه از قبل برای هیچکدام از طرفین قابل پیش بینی نیست. ما وظیفه داشتیم و داریم با توجه به تضییع مسلم حق میزبانی مان و نیز دلایل و اسناد و مدارک موجود، از حق مشروع و قانونی مان در دادخواهی نزد CAS بعنوان آخرین راه حل باقیمانده استفاده کنیم تا انشالله علاوه بر احقاق حقوق مان در قضیه میزبانی، عدم دادخواهی ما بمنزله پذیرش دلایلی که برای سلب میزبانی ما توسط دبیرخانه AFC اعلام گردیده است، تلقی نگردد.
مشاور عالی حقوقی رئیس فدراسیون ادامه داد: بنظر ما AFC باید تصمیمات خود را وفق مقررات مربوطه و در چهارچوب شرح وظایف و صلاحیتها اتخاذ نماید. فدراسیون فوتبال ایران هرگز راضی به دست کشیدن از حق میزبانی خود نبوده است و حتی برای اینکه از حق مسلم خود محروم نگردد، آمادگی خود برای میزبانی تمامی مسابقات باقیمانده گروه C را نیز اعلام کرده بود. لذا سلب میزبانی ایران از سه مسابقه از چهار مسابقه باقیمانده بر خلاف Fair Play بوده و منطبق با عدالت نیست که هر دو مسابقه رفت و برگشت تیم ملی فوتبال کشورمان در بحرین برگزار گردد. بالاخره اینکه دبیرکل AFC چنین اختیاری را نداشته و موافقت بقیه کشورهای گروه C با میزبانی بحرین، علیرغم مخالفت فدراسیون فوتبال ایران، مجوزی برای سلب حق قانونی میزبانی کشورمان نمی باشد. براین اساس از حق دادخواهی مان استفاده کردیم و تبعا حکمی که صادر خواهد شد بنفع یکی از طرفین خواهد بود که باید صبر کنیم تا تصمیم CAS در مورد تقاضای دستور موقت و نهایتا تصمیم هیات داوران در خصوص ماهیت دعوا چه خواهد بود.