به گزارش سایت رسمی فدراسیون فوتبال، مهدی جهانشاهی، رئیس کمیته آموزش فدراسیون درباره اقدامات انجام شده در این کمیته پس از انتصابش، اظهار داشت: با توجه به تاکید ریاست محترم فدراسیون فوتبال روی بازنگری اساسی در بخش آموزش فوتبال کشور، همکاران ما و مجموعه کمیته فنی و توسعه فوتبال سعی کردند با کمک هم شناخت کاملی از معایب و مشکلات این حوزه به دست آورند تا با برنامهریزی مناسب آنها را رفع کنیم. امیدواریم در ماههای آینده با برنامهریزی مناسب تغییرات مثبتی را در بخش آموزش اعمال کنیم. در این یک ماه نیز نشستهای مختلفی برگزار شده و در حال بررسی تمام موارد هستیم تا تغییر و تحولات اساسی در این حوزه ایجاد کنیم.
رئیس کمیته آموزش فدراسیون درباره برنامههای این کمیته برای به روز شدن مربیان لیگ برتری فوتبال کشور، تاکید کرد: انتقادات مطرح شده در این مبحث درست و به جاست. شاید برخی مربیان ما در سالها و حتی دهههای گذشته مدرکی کسب کرده باشند و همچنان با همان مدرک فعالیت میکنند. برنامه خاصی هم برای ارتقا دانش این عزیزان وجود نداشته اما قرار است به شکلی برنامهریزی کنیم که مربیان در دورههای بازآموزی و دانشافزایی مکررا شرکت کنند.
جهانشاهی اضافه کرد: مربیان نباید تصور کنند کلاس ۲۰ روز یا یک ماهه کامل و کافی است. این کلاس تنها مقدمهای برای ورود به عرصه حرفهای است اما در حوزه رقابت هر مربیای علمش بیشتر باشد، موفقتر است.
وی درباره اینکه آیا طرحی برای استفاده از مدرسان سرشناس خارجی وجود دارد، عنوان کرد: تعارف نداریم که همه جای دنیا، استانداردهایی تعریف شده است. اگر به دنبال پیشرفت مربیان خود هستیم، باید آنها را به علم روز مسلط کنیم. تنها کاری که میتوانیم در این زمینه انجام بدهیم، تقویت ارتباطهای آموزشی است تا مدرسانی از خارج کشور به ایران بیایند یا مدرسان توانمند خود را به دورههای پیشرفته بفرستیم. این کار بسیار تاثیرگذار است. باید مدرسان خود را هم به روز کنیم تا آنها نیز مانند مربیان دسترسی آسانی به علم نوین فوتبال داشته باشند.
رئیس کمیته آموزش تاکید کرد: تا زمانی که دانش روز را فرا نگیریم و خود را به استانداردهای علمی دنیا نرسانیم، هرچه استعداد و نبوغ داشته باشیم هم به جایی نمیرسیم. به همین دلیل باید حداقلهایی مثل تسلط به علم روز را رعایت کنیم.
جهانشاهی ادامه داد: همکاران ما در دپارتمان آموزش نیز با جدیت پیگیر حضور مدرسان سطح بالای خارجی در کشور هستند و در روزهای اخیر نیز رزومه برخی گزینهها را دریافت کردهاند. حتی به مرتضی محصص که جزو مفاخر آموزش کشورمان محسوب میشود، ماموریت دادهاند این موضوع را پیگیری کند. امیدوارم به زودی با دعوت مدرسان مطرح، شاهد برگزاری کلاسهای بالایی در کشور باشیم.
رئیس کمیته آموزش اضافه کرد: برای سایر متقاضیان که دنبال ارتقای مدرک خود هستند نیز کارها در حال انجام است. استانهای مختلف کار خود را در این زمینه انجام میدهند اما تاکید ما این است که دستکم با افزایش کلاسهای دانش افزایی شرایطی فراهم آوریم که مربیان لیگ برتری از دانش مدرسان خارجی استفاده کنند.
جهانشاهی خاطرنشان کرد: خوشبختانه اعضا جدید کمیته آموزش نیز افراد باتجربهای هستند. ترکیب خوبی از مدیران باتجربه در حوزه مدیریت و علم فوتبال گرد هم آمدهاند که امیدواریم کارهای مثبتی انجام بدهیم. همچنین برای ارتقای دانش مدیران فوتبال و برگزاری کلاس در این زمینه نیز برنامههایی را پیشبینی کردهایم. این بحث در ساختار فوتبال کشور، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی درباره وضعیت آموزشی آکادمیهای فوتبال کشور، اظهار داشت: ۲ روز قبل با همت سازمان لیگ جلسه خوبی در این زمینه انجام شد. ایجاد تغیرات بنیادی زمانبر است اما هرچه تحقیقات را بیشتر کرده و تمرکز بیشتری بگذارید، اتفاقات بهتری رقم خواهد خورد. در مدتی که این مسئولیت را برعهده گرفتم، بیشتر در حال بررسی بودم. مجید جلالی به عنوان رئیس کمیته فنی و مدیر توسعه و پیشرفت فوتبال ایران هم حقیقتا در این مدت زحمات زیادی کشیده و طرحهای خوبی آماده کرده است و امیدواریم با تلفیق این طرحها و برنامههای کمیته و دپارتمان آموزش، برنامهها را وارد فاز اجرا کنیم.